Blog

Búvárszivattyú: mire való és mire nem?

2019.02.25.

A búvárszivattyú praktikus, környezetbarát, költséghatékony és energiatakarékos megoldás a család energiafelhasználásának mérséklésére.

tovább

Mi a lényeges különbség az ásottkút szivattyú és a búvárszivattyú között?

2019.01.07.

Ha a kertünkben van kút, akkor szerencsések vagyunk, mert olcsóbban meg tudjuk oldani az öntözést. Ehhez azonban szükségünk van egy szivattyúra is, ami felhozza a mélyből a vizet.

tovább

Mitől lesz rozsdamentes egy szivattyú?

2018.12.15.

Az élelmiszeriparban, a vegyszereket mozgató üzemekben gyakran van szükség olyan szivattyúra, amivel savas, lúgos folyadékokat kell épületen belüli vezetékeken szállítani. A rozsdamentes szivattyú bevetésével nem kell tartani az oxidációtól, a folyadékok akadálymentesen szállíthatóak az üzemekben is.

tovább

Darál, darabol és szennyvizet is szivattyúz – mi az?

2018.11.11.

Teljesen életszerű, hogy a szennyvizünk nemcsak vizet tartalmaz, hanem egyéb darabos terméket is. Ez kiemelten igaz például a vendéglátó egységek üzemeltetése esetén. Erre is kell megoldást találni, hiszen a darabos termékek egy idő után eltömítik a csatornahálózatot.

tovább

Ásottkút szivattyú kisokos

2018.10.11.

A kút - fogalma szerint - vízellátás céljából a föld felszíne alá mélyített építmény.

tovább

Csúszógyűrű sincs tömítés nélkül

2018.09.03.

A speciális Umbra FA2 sorozatú szénből készült csúszógyűrűben használt tömítésben alkalmazott tömítőgyűrű gumiból készül.

tovább

Amit a merülőmotoros szivattyúkról tudni érdemes

2018.09.03.

Az Umbra termékcsaládnak létezik Umbra Eurojet típusú többfokozatú merülőmotoros szivattyúváltozata is.

tovább

Szivattyút, de milyet?

2018.08.05.

Kertes házaknál elengedhetetlenül szükséges egy-egy szivattyú beszerzése. A laikus ház- és kerttulajdonosok gyakran nem tudják, hogy milyen szivattyút kell beszerezniük az adott munkafolyamathoz, ráadásul a piaci kínálat is széles palettán mozog.

tovább

A Földön járjon, vagy merüljön alá a habokban?

2018.07.07.

Avagy felszíni-, vagy merülő szivattyút válasszunk? A megfelelő szivattyútípus kiválasztása előtt számos kérdést érdemes feltenni magunknak.

tovább

Az Umbra búvárszivattyú választás 3 fő szempontja

2018.04.11.

Néha egy szakember számára is nehéz a választás: miért pont EZT a búvárszivattyút válasszam, és miért ne egy másikat? Sokan kizárólag csak az árat nézik, és a búvárszivattyú későbbi használatának legfőbb jellemzőit nem veszik figyelembe, ami nagyon nagy hiba. Most a három legfontosabb választási szempontot mutatjuk meg, az Umbra búvárszivattyú példáján.>>

tovább