Blog

A házi vízellátó rendszer lelke: Umbra ásottkút szivattyú

2020.08.14.

Ha olyan helyen lakunk, ahol nincs vezetékes víz, például egy tanyán, vagy, mint köztudott, a régi típusú nyaralók többségéhez sincs elvezetve a közüzemi vízhálózat, akkor nagy segítségünkre lehet egy házi vízellátó rendszer. Hiszen az éltető vízre mindenhol szükség van.

tovább

Beszéljünk a rozsdamentességről!

2020.06.06.

A koronavírus miatt önkéntes karanténban töltött hosszú-hosszú hetek után mi magunk is úgy érezhetjük, mintha berozsdásodtunk volna. Így nem csoda, hogy könnyedén elgondolkozhatunk azon, mennyire fontos is a rozsdamentesség. Milyen jó lenne, ha sem mi magunk, sem a szivattyúnk nem tudna berozsdásodni!

tovább

Akiknek semmiképp nem való búvárszivattyú

2020.03.25.

Lássuk most kivételesen azt, kinek nem szabad búvárszivattyút vásárolnia! (Vigyázat, írásunk nem nélkülözi a humort és némi iróniát!)

tovább

5 érv az ásottkút szivattyúk mellett

2020.02.12.

Ásott kútja van? Biztos nem vödörrel akarja felhúzni belőle a vizet. Akkor szüksége lehet egy ásottkút szivattyúra. Mutatjuk is, hogy miért!

tovább

Megérkeztek a csúszós utak – de semmi közük a csúszógyűrűkhöz. Vagy mégis van?

2019.12.25.

A tél beállta után sokan idegeskednek a csúszós utakkal kapcsolatosan. Ez is elég nagy baj, de az még annál is nagyobb baj, hogy a nagy kapkodásban elfelejtjük bizonyos fontos feladatok elvégzését. Pedig ezekkel nemcsak az idegeskedés, de a balesetek is elkerülhetők lennének.

tovább

Időszerű kérdés: mi a teendő télen a búvárszivattyúkkal?

2019.12.25.

Bár a tél elvileg a pihenés időszaka, előtte és persze közben is, számos tennivalónk akad, szinte azt sem tudjuk, melyikkel kezdjük. Itt van mindjárt a Karácsony, Szilveszter, Mikulás, Advent és egyebek, amelynek már a gondolatától is égnek áll már októberben is a hajunk. No de ez mind még nem elég, hiszen egy jól szituált kertesház lakó falusi vagy városi embernek bizony a portáját is rendbe kell tenni még a fagy beállta előtt.

tovább

Dísztárgynak is beillene: Umbra Acuasub búvárszivattyú

2019.11.15.

Rozsdamentes szűrő, korrózióálló anyagfelhasználás, beépített hóvédelem, kitűnő hűtésű motor, olajkamrákban elhelyezett szén/kerámia csúszógyűrűk, műanyag diffúzorok, réz csapágyházak, letisztult formavilág.

tovább

Egy kis történelem: hogyan alakultak ki a búvárszivattyúk?

2019.10.11.

A búvárszivattyú más néven merülőszivattyú, egy olyan szivattyú, ami tulajdonképpen egy szivattyútest, amibe egy motor van hermetikusan bezárva. A búvár jelzőt pedig onnan kapta, hogy teljes egészében belemeríthető a vízbe. A búvárszivattyúk hatékonyságának kulcsa az, hogy nem szívják, hanem a felszínre nyomják a folyadékot, így sokkal hatékonyabbak és nagyobb a teljesítményük a többi szivattyúhoz képest.

tovább

5 hiba, amit a búvárszivattyú használata közben el lehet követni

2019.09.05.

Olykor a klasszikus szivattyúknál nagyobb teljesítményre van szükség, ilyenkor kerül képbe a búvárszivattyú. Megfelelő mélységből megfelelő szivattyúval rendeltetésszerű használat esetén a búvárszivattyúk meghibásodása igen csekély, ám több hibát is elkövethetünk használat közben, amiről nem árt néhány szót ejteni.

tovább

A búvárszivattyú használatának tipikus hibái

2019.08.11.

Étellel és búvárszivattyúval nem játszunk, mondhatná az alcím, s milyen igaz, hogy a búvárszivattyú kicsit sem játék. Egy érzékeny, de mégis strapabíró szerkezet ez. Ám, ahogy minden más is, néha a legjobb búvárszivattyú sem ússza meg szárazon, és beadja a kulcsot. A meghibásodás lehetséges gyakoribb okaiból szemezgetünk most.

tovább