Blog

Miben rejlik a csőszivattyú különlegessége?

2019.08.11.

Hogy miben rejlik a csőszivattyú különlegessége? A válasz magától értetődően triviális, hiszen a nevében is benne van, csőszivattyú, tehát a szivattyúnk cső alakú, pontosabban keskenyen cső alakú, ami a berendezés kiemelkedő előnyét adja vitathatatlanul.

tovább

Ezeket a biztonsági előírásokat minden búvárszivattyúnál be kell tartani!

2019.06.07.

Minden villanymotoros berendezésnél, így a szivattyúknál, de különösen a vízzel vagy egyéb folyadékkal fokozottan érintkező búvárszivattyúnál is kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően működtessük a berendezést. A biztonsági előírások betartása egyrészt törvényi kötelezettségünk, másrészt nyilvánvalóan a saját, jól felfogott érdekünk is.

tovább

Mikortól van szükség mélykúti szivattyúra?

2019.05.18.

Napról napra több azoknak az embereknek a száma, akik vidéken próbálnak új életet kezdeni. Ki az anyagiak miatt próbál másképp boldogulni, ki pedig egyszerűen a stresszt próbálja a háta mögött hagyni.

tovább

A szennyvízszivattyúzás alapjai – korlátok és lehetőségek

2019.03.27.

Ha a szennyvízszivattyúk mesélni tudnának, bizonyára sok érdekes történettel tudnának szolgálni arról, hogy mennyire komplex tartalommal kell megbirkózniuk.

tovább

Búvárszivattyú: mire való és mire nem?

2019.02.25.

A búvárszivattyú praktikus, környezetbarát, költséghatékony és energiatakarékos megoldás a család energiafelhasználásának mérséklésére.

tovább

Mi a lényeges különbség az ásottkút szivattyú és a búvárszivattyú között?

2019.01.07.

Ha a kertünkben van kút, akkor szerencsések vagyunk, mert olcsóbban meg tudjuk oldani az öntözést. Ehhez azonban szükségünk van egy szivattyúra is, ami felhozza a mélyből a vizet.

tovább

Mitől lesz rozsdamentes egy szivattyú?

2018.12.15.

Az élelmiszeriparban, a vegyszereket mozgató üzemekben gyakran van szükség olyan szivattyúra, amivel savas, lúgos folyadékokat kell épületen belüli vezetékeken szállítani. A rozsdamentes szivattyú bevetésével nem kell tartani az oxidációtól, a folyadékok akadálymentesen szállíthatóak az üzemekben is.

tovább

Darál, darabol és szennyvizet is szivattyúz – mi az?

2018.11.11.

Teljesen életszerű, hogy a szennyvizünk nemcsak vizet tartalmaz, hanem egyéb darabos terméket is. Ez kiemelten igaz például a vendéglátó egységek üzemeltetése esetén. Erre is kell megoldást találni, hiszen a darabos termékek egy idő után eltömítik a csatornahálózatot.

tovább

Ásottkút szivattyú kisokos

2018.10.11.

A kút - fogalma szerint - vízellátás céljából a föld felszíne alá mélyített építmény.

tovább

Csúszógyűrű sincs tömítés nélkül

2018.09.03.

A speciális Umbra FA2 sorozatú szénből készült csúszógyűrűben használt tömítésben alkalmazott tömítőgyűrű gumiból készül.

tovább