Akiknek semmiképp nem való búvárszivattyú

2020.03.25.

Lássuk most kivételesen azt, kinek nem szabad búvárszivattyút vásárolnia! (Vigyázat, írásunk nem nélkülözi a humort és némi iróniát!)

1. Jégvarázs-rajongóknak
Akik azt szeretik, ha minden megfagy, amihez csak hozzáérnek, akik alig várják, hogy mindent téliesíteni kelljen, azoknak sajnos nem tudjuk ajánlani a búvárszivattyút. A búvárszivattyút ugyanis nem kell téliesíteni, a víz alatt továbbra is biztonságban lesz a legzordabb téli időszakokban is.

2. Azoknak, akik utálnak spórolni, avagy a rezsi-pazarlóknak
A gazdagság sok esetben azt is jelenti, hogy nem szeretnénk már vigyázni a pénzre. Ha szeretjük, élvezzük, ahogyan kifolyik a pénz a kezünk közül, akkor a búvárszivattyú nem nekünk való. A búvárszivattyúval ugyanis szinte semmit sem kellene tenni, azért, hogy spóroljunk, csupán rendeltetés-szerűen használni.

3. Azoknak, akiknek a zaj az életük
A búvárszivattyú ugyanis híres a csendes működéséről. Így tehát akkor, ha hangos kattogást, betonkeverős-tartálykocsis motorzajt, halálhörgést, ufók-csészealjak leszállását, dübörgő vonatszerelvényre utaló, de egyébként egy szivattyútól megszokott hangokat szeretnénk hallgatni a szivattyú működése közben, ne búvárszivattyút vegyünk! Mondjuk, ilyen hangos szivattyúkat mi nem is tartunk, meguntuk már az időnként halálra ijesztő hangokat.

4. Azoknak, akik szeretik a puki-hangokat
Az óvodás gyerekek még élvezik, hogy azon viccelődhetnek, hogy nem is ők pukiztak, csak a szivattyú volt. Felnőttként már talán nem bánjuk, hogy a búvárszivattyú légtelenítésével nem sokat kell foglalkoznunk, így a lakásunk az ovis poénokból kimarad.

5. Ha szerintünk az egész környezetvédelem butaság
A búvárszivattyú nemcsak energiatakarékos, hanem környezetkímélő is egyben. Ha nem zavarja, ahogyan tönkremegy a gyönyörű bolygónk és még a szemetet is derogál szelektíven gyűjteni, akkor lehet, hogy egy drága, sokat fogyasztó, környezetkárosító szivattyút érdemes választani. Mondjuk, mi olyat sem tartunk.

6. Ha mindenünk a bütykölés
Azokat, akik csak akkor érzik magukénak a tárgyaikat, ha egy kicsit kalapáltak, barkácsoltak vagy bütyköltek rajta, el kell, hogy keserítsük. A búvárszivattyú annyira nem igényel karbantartást, hogy még a jóképű szerelőt sem kell miatta kihívni…

Ha tehát szereti a feszültséget, ne vegyen búvárszivattyút, mert sajnos, nem alkalmas a nyugalom megzavarására!

vissza