A Földön járjon, vagy merüljön alá a habokban?

2018.07.07.

Avagy felszíni-, vagy merülő szivattyút válasszunk? A megfelelő szivattyútípus kiválasztása előtt számos kérdést érdemes feltenni magunknak.

Felszíni, önfelszívó, avagy merülő, illetve búvárszivattyú lenne inkább az ideális választás? Extra nagy teljesítményre van-e szükségünk, vagy inkább a költséghatékonyságra törekednénk – hiszen elegendő egy átlagos, hagyományos szivattyú is?

Vajon mekkora vízmélységre való szivattyúval tervezünk? Olyat szeretnénk, ami mindenképpen használható biztosan a lehető legmélyebb kútban is, vagy inkább egy minimumra törekszünk? Ehhez nyilvánvalóan érdemes megmérni az átlagos üzemi vízszintet, kútfeji víznyomást, a kút vízhozamát, illetve a szivattyú várható terhelését. Előtte fontos végiggondolni, hogy mennyi vizet használ el átlagosan a családunk, és ebből a mennyiségből mennyit tervezünk az Umbra búvárszivattyú segítségével előállítani, illetve felhozni a kútból.

Ha a költséghatékonyság, esetleg a környezetvédelem is fontos számunkra, akkor szintén sok mindent érdemes újra fontolóra venni. Hiszen, lehet, hogy egy jó minőségű merülő szivattyú, mint amilyen az Umbra búvárszivattyú is, a megvásárlásakor valamelyest megterheli a pénztárcánkat. Azonban az a szempont sem elhanyagolható, hogy az Umbra búvárszivattyú rendkívül energiatakarékos, nagyon kevés áramot fogyaszt, így hamar visszahozza a különbséget. Az Umbra búvárszivattyú továbbá rendkívül csendes, így nem zavarja sem a családunk, sem a szomszédjaink pihenését.

Korábban említettük már, hogy az Umbra búvárszivattyúk csak minimális karbantartást igényelnek, gyakorlatilag azt mondhatjuk, hogy nem igényelnek karbantartást. Az még azonban fontos lehet, hogy a búvárszivattyúk légtelenítése sem kell, hogy problémát jelentsen, illetve a fagyveszéllyel sem kell számolnunk.

Láthatjuk tehát, hogy az Umbra szivattyú egy olyan befektetés, amely valószínűleg elég hamar, ráadásul többszörösen is megtérül majd. Ha a búvárszivattyú vásárlása mellett döntünk – a helyszín adottságai, illetve a fent felsorolt szempontok alapján – jól választunk. Ha azonban mégis inkább egy felszíni, például önfelszívó szivattyú mellett tesszük le a voksunkat, annak is számos előnyét élvezhetjük majd. Ha pedig még mindig bizonytalan, kérdezze bátran a szivattyú-szakértőket!

vissza