Umbra szivattyú, szivattyúk - umbraszivattyu.hu - VL Szivattyújavító Bt.

Mikortól van szükség mélykúti szivattyúra?

2019.05.18.

Napról napra több azoknak az embereknek a száma, akik vidéken próbálnak új életet kezdeni. Ki az anyagiak miatt próbál másképp boldogulni, ki pedig egyszerűen a stresszt próbálja a háta mögött hagyni.

Vidéken azonban nem olyan könnyű boldogulni, mint sokan hiszik! Ha például egy közművek nélküli telket nézünk ki magunknak, az első lépés a víz beköttetése. Ha azonban erre nincs lehetőség, akkor a kútfúrás a megoldás. Ehhez azonban szivattyúra - olykor mélykúti szivattyúra van szükség!

Sima szivattyú, vagy mélykúti szivattyú?

A kútfúrási munkálatok során egy szivattyúra lesz szükségünk, ami a fúrás végeztével egy föld alatti csőbe kerül és folytatja a munkát. Igen ám, de szivattyúkból “Dunát lehetne rekeszteni”, a laikusnak viszont fogalma sincs, hogy melyiket válassza, mint ahogy arról sem, hogy milyen mélyre kell fúrni ahhoz, hogy tiszta ivóvízt kapjunk.

Érdemes a jövendőbeli szomszédainktól megérdeklődni, hogy az ő kútjuk milyen mély, mert ha 50 métert kell fúrni a vízért, akkor bizony mélykútra és vele együtt mélykúti szivattyúra lesz szükségünk!

A mélykúti szivattyú szerepe

Ahogy a neve is mutatja, a mélykúti szivattyú mély kutakból szivattyúzandó vizekhez szükséges. Mély kútra akkor van szükség, ha a vásárolt telek hegyvidéken, vagy speciális talajon helyezkedik el. A mélykúti szivattyú akár a szennyvízszivattyú, nagyobb teljesítményű mint társai, hiszen mélyebbről kell felszívnia a víztömeget.

Sajnos a mélykút körüli kérdések ezzel korántsem értek véget, hiszen mélykúti szivattyún belül is ma már nagy a választék. Vásárláskor figyelembe kell venni, hogy a szivattyú hány méter mélyről, milyen magasra képes megemelni a folyadékot, illetve hogy hány litert képes egy óra alatt mozgatni. A nagyobb teljesítményű mélykúti szivattyúk a szennyeződésekkel és kis mennyiségben a homoktartalommal is képesek megbirkózni.

Bármilyen telket veszünk is, vízre a gyümölcstermesztéshez, az állattartáshoz és az ott tartózkodáshoz is szükségünk lesz, ha pedig végleg ilyen helyre kívánunk költözni, az ivóvízzel is számolnunk kell, azt azonban a fentiek értelmében előfordulhat, hogy csak egy mélykút és a hozzá szükséges mélykúti szivattyú képes biztosítani számunkra!

vissza