Umbra szivattyú, szivattyúk - umbraszivattyu.hu - VL Szivattyújavító Bt.

Miben rejlik a csőszivattyú különlegessége?

2019.08.11.

Hogy miben rejlik a csőszivattyú különlegessége? A válasz magától értetődően triviális, hiszen a nevében is benne van, csőszivattyú, tehát a szivattyúnk cső alakú, pontosabban keskenyen cső alakú, ami a berendezés kiemelkedő előnyét adja vitathatatlanul.

Hogy miért jó, hogy cső alakú?

Azért mert könnyen beilleszthető a függőleges csövekbe, így bármilyen – természetesen méreteinek megfelelő – keskeny résbe bele lehet meríteni, így a szivattyúzás kérdése könnyedén megoldható. A csőszivattyúk jól alkalmazhatók házi vízellátó rendszereknél, öntözésnél, de akár tartályok töltésére és ürítésére is használható.
A csőszivattyúnak köszönhetően a kútásást is meg lehet oldani egy vékony polietilén csővel, nem kell betongyűrűkből kiépíteni a kutunkat, mint a régi időkben. Ennek köszönhetően a kútásási munkák is egyszerűsödnek, hiszen a sokkal egyszerűbb a polietilén csövek felhasználásával akár félnapi munkával elkészülhet a kutunk, melybe a csőszivattyúnk kiválóan fog illeszkedni és azonnal üzembe is helyezhető, s már indulhat is a kert locsolása. Ezzel szemben, ha hagyományos betongyűrűs kutat építtetünk, akkor csak az ásási munkák rengeteg időt fognak elvenni tőlünk és a betongyűrűk behelyezése még többet. Persze, ha betongyűrűs kutat építtetünk, még akkor is használhatjuk ezt a kis fickót, hiszen a csőszivattyú nagyobb kutakban is megállja a helyét.
A csőszivattyúk előnyös tulajdonsága még, hogy telepítésre készen lehet megvásárolni az erre szakosodott áruházakban, így csak annyi teendők van, hogy beleeresztjük a szivattyúzandó közegbe, bedugjuk az áramforrásba és már indulhat is szivattyúzás.
A csőszivattyúk típustól függően akár 80-150 méter mélységből is fel tudják szippantani nekünk a vizet, persze akkor már több idő a szükséges vízmennyiség felszippantása. Leghatékonyabbak azonban 60-70 méteren tudnak lenni, akkor akár 33 liter per perc sebességgel képesek működni.
A könnyed csőszivattyúk ráadásul szárazon futás elleni, túlmelegedési és túlterhelési védelemmel is el vannak látva, így üzemeltetésük biztonságos lesz számunkra.

vissza