Ezeket a biztonsági előírásokat minden búvárszivattyúnál be kell tartani!

2019.06.07.

Minden villanymotoros berendezésnél, így a szivattyúknál, de különösen a vízzel vagy egyéb folyadékkal fokozottan érintkező búvárszivattyúnál is kiemelt figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően működtessük a berendezést. A biztonsági előírások betartása egyrészt törvényi kötelezettségünk, másrészt nyilvánvalóan a saját, jól felfogott érdekünk is.

Sokan azonban sajnos ma még mindig nincsenek teljesen tisztában azzal, mennyi biztonsági óvintézkedést kell betartaniuk a búvárszivattyú használata során.

Ezért most kiemeltük a legfontosabb előírásokat, biztonsági óvintézkedéseket búvárszivattyúkhoz:

- Emeléshez, mozdításhoz nem szabad a tápkábelt igénybe venni! Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ütődés ne érje ilyenkor a szivattyút!
- Figyeljünk oda arra, hogy a kenőanyag ne érhessen a szivattyú által szállított folyadékhoz!
- A szivattyúban lévő víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 35 Celsius fokot! A szivattyú nem alkalmas uszodai használatra. A víz szilárd anyag tartalma nem haladhatja meg az 50g/m3-t! A víznek nem szabad vegyi anyagot tartalmaznia, csak akkor, ha minden szerkezeti anyag vegyszerálló, ezt meg kell vizsgálni a búvárszivattyú beépítése előtt!
- A szivattyú beépítése, illetve az elektromos bekötés mindig szakember felügyeletével történjen!
- A búvárszivattyú soha nem futhat szárazon!
- A búvárszivattyú javítására csak az erre felhatalmazott szakembert szabad megbízni!
- Éves felülvizsgálat is ajánlott, ezt szintén szakemberrel érdemes elvégeztetni!
- Egyszerűbb ellenőrzés és karbantartás, például a vízszint ellenőrzése, a kopott alkatrészek cseréje rendszeresen szükséges, különben akár meg is szűnhet a garancia. Minden művelet előtt ki kell kapcsolni a feszültséget!
- Ezen felül érdemes minden általános biztonsági előírást betartva fenntartani a munkavégzést, különös tekintettel a nagyfeszültség alatt futó berendezésekre vonatkozó különleges biztonsági kitételekre!

Láthatjuk tehát, hogy a búvárszivattyú használata körültekintést igényel. A legjobbat akkor teszünk a szivattyúnknak, ha minden beépítési és karbantartási munkálatot a szivattyúzásban jártas, tapasztalt, megfelelően képzett szakemberrel végeztetjük el. Ebben az esetben tovább élvezhetjük a búvárszivattyú nyújtotta kényelmet és élményt.

vissza