Darál, darabol és szennyvizet is szivattyúz – mi az?

2018.11.11.

Teljesen életszerű, hogy a szennyvizünk nemcsak vizet tartalmaz, hanem egyéb darabos terméket is. Ez kiemelten igaz például a vendéglátó egységek üzemeltetése esetén. Erre is kell megoldást találni, hiszen a darabos termékek egy idő után eltömítik a csatornahálózatot.

A megoldás természetesen kézenfekvő, kombinált szennyvízszivattyút kell beállítani a munkára, ami nemcsak szivattyúz, hanem darabol és darál is egyben, hogy homogén közeggé váljon a szállítandó folyadék.
Az Umbra márkanév erre garanciát jelent, ugyanis az Umbra termékek között találunk darálós szennyvízszivattyút is. Ezek a berendezések egy speciális körét jelentik a szennyvízszivattyúknak.

Alkalmasak emésztőgödrök és aknák, WC-k folyamatos és időszakos ürítésére, sőt pincék és gödrök vízmentesítésére is kiválóan megfelelnek.
A darálós szennyvízszivattyúk daraboló késsel vannak ellátva, melyek egy függőleges tengely mentén vannak elhelyezve. Ezek a stabilan működő vágókések percenként több mint 27 ezer vágást tesznek, aminek köszönhetően a darálós szennyvízszivattyúnk nagy biztonsággal aprítja fel a szennyvizünkben található darabos elemeket. Ezen tulajdonságának köszönhetően a gyártó garanciát vállal arra, hogy a fekáliával szennyezett kommunális vizek elszállításra kerüljenek a csatornahálózaton keresztül.


Így azokon a területeken is megoldottá válhat a szennyvízszállítás vagy magának a szennyvíznek az átemelése, ahol egy normál működésű szennyvízszivattyú nem tudná megállni a helyét. Sőt a nagyobb teljesítményű darálós szennyvízszivattyúk akár ipari vagy kommunális rendszerekben is kiválóan megállják a helyüket, hiszen a szálas anyagok aprításában is el tudják látni feladatukat.


A szivattyúház és a járókeret öntvényből készül, azaz monoblokk kialakításúak, így a korrózió nem fog ki rajta.
A darálós szennyvízszivattyúk egy és háromfázisú kivitelben készülnek, így minden háztartásban megállják a helyüket. A gyártó instrukciója szerint csak az egyfázisú készülékek alkalmazhatóak kézi vezérléssel is, egyébként mindkét típus automatizált.

vissza