Búvárszivattyú: mire való és mire nem?

2019.02.25.

A búvárszivattyú praktikus, környezetbarát, költséghatékony és energiatakarékos megoldás a család energiafelhasználásának mérséklésére.

Felmerülhet bennünk azonban a kérdés, hogy biztosan a búvárszivattyú lesz-e az ideális választás a családunk vagy akár az irodánk, műhelyünk számára? Vajon képes lesz-e a búvárszivattyú ellátni azt a feladatot, amelyet neki szeretnénk szánni? Mikor érdemes tehát a búvárszivattyúban gondolkodnunk?

Mire célszerű használni a búvárszivattyút?

A búvárszivattyú kiválóan alkalmas tiszta víz átszivattyúzására, pincék, medencék szivattyúzására, kiürítésére. A búvárszivattyúval vízteleníthetünk emésztőgödröket, alagsori helyiségeket, aknákat és ciszternákat. A búvárszivattyú szabad csőkifolyás mellett alkalmas lehet árasztásos öntözésre is.

Mire nem alkalmas a búvárszivattyú?

A búvárszivattyú használata nem javasolt kerti locsolóberendezések megtáplálására. A búvárszivattyúhoz csak olyan locsolótömlőt szabad használni, amelynek a tömlőmérete kompatibilis a búvárszivattyúval. A búvárszivattyú emelési magasságának határértékeit is figyelembe kell venni, különben nem fog hatékonyan működni a szivattyú – ugyanez igaz a nyomásértékekre is.

Milyen esetben érdemes beruházni egy búvárszivattyú megvásárlásába?

- Energiatakarékossági okokból: a búvárszivattyú kiváló rezsicsökkentési módszer.
- Környezetvédelem: a búvárszivattyúval csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.
- Csendes szivattyúra vágyunk: a búvárszivattyú működése rendkívül csendes.
- Nem szeretnénk karbantartani: a búvárszivattyú csak minimális karbantartást igényel.
- Nem szeretnénk a légtelenítéssel sokat bíbelődni.
- Nem szeretnénk, ha a fagymentesítés túl nagy gondot jelentene.

A búvárszivattyú típusának kiválasztása előtt mindig érdemes tehát figyelembe venni a szivattyú paramétereit és átszámolni, hogy a búvárszivattyú alkalmas-e az általunk elvárt feladat elvégzésére. Amennyiben bizonytalanok vagyunk abban, hogy milyen paraméterekkel rendelkező búvárszivattyú ideális számunkra, érdemes tapasztalt szakemberek segítségét kérni vagy olyan áruházból vásárolni akár az Interneten, ahol szakértő ügyfélszolgálat segít a megfelelő búvárszivattyú kiválasztásában.

vissza