Umbra szivattyú, szivattyúk - umbraszivattyu.hu - VL Szivattyújavító Bt.

Az Umbra búvárszivattyú választás 3 fő szempontja

2018.04.11.

Néha egy szakember számára is nehéz a választás: miért pont EZT a búvárszivattyút válasszam, és miért ne egy másikat? Sokan kizárólag csak az árat nézik, és a búvárszivattyú későbbi használatának legfőbb jellemzőit nem veszik figyelembe, ami nagyon nagy hiba. Most a három legfontosabb választási szempontot mutatjuk meg, az Umbra búvárszivattyú példáján.>>

Az Umbra búvárszivattyúk, vagy merülőszivattyúk, az egyik legkorszerűbb megoldást jelentik a víz, esetleg egyéb folyadékok átemelésére. A legfontosabb tulajdonságuk, hogy nagy emelési magasságokra tervezték őket, így sokkal nagyobb teljesítményre képesek. Ezért érdemes elgondolkodni, hogy biztosan szükségünk van-e erre a gigászi erőre, vagy pedig az igényeinket éppúgy kiszolgálná egy egyszerűbb szivattyú is.

Lássuk tehát, milyen szempontokat érdemes mérlegre tenni, mielőtt az Umbra búvárszivattyúra esne a választásunk:

1., Mennyi az adott kút vízhozama?
Mielőtt kiválasztjuk a szivattyút, érdemes kipróbálni a kutat. Ehhez kérjünk kölcsön, vagy béreljünk egy hagyományos szivattyút, járassuk nagyjából harminc percig, és figyeljük meg, hogy egy átlagos vödröt – amiről tudjuk, hogy hány literes – mennyi idő alatt mennyire fog megtölteni! Ez után pedig akár fejben is átgondolhatjuk, vagy ki is számolhatjuk -- átlagos vízfelhasználásunkat figyelembe véve --, hogy elegendő lesz-e ez a hozam számunkra, vagy pedig nagyobbra lesz szükség.

2., Mekkora az üzemi vízszint?
A kutakban kétféleképpen mérhetjük a víz szintjét. A nyugalmi vízszint az, ahol szivattyúzás nélkül megáll a víz. Az üzemi vízszint pedig az, ahol a folyamatos szivattyúzás mellett is megmarad a víz. Ha ez az üzemi vízszint kilenc méternél mélyebben helyezkedik el, csak az Umbra búvárszivattyúval lehetséges annak felszínre hozása. Ha ennél magasabban van a vízszint, akár egy hagyományos szivattyú is elegendő lehet.

3., Mekkora lesz a szivattyú várható terhelése a nyomó oldalon, azaz a kútfejnél?
Ehhez fontos átgondolnunk, mire szeretnénk alapvetően használni a szivattyút. Attól függően, hogy milyen mértékű öntözésre – slagos locsolásra, szórófejes locsolásra, esetleg öntözőrendszerhez – vagy, az adott ház méreteitől és vízfelhasználásától függően, házi vízellátásra szeretnénk a szivattyút használni, nagyobb teljesítményre lehet szükség.

Mindenképpen megtérülő befektetésről van szó, hiszen a hermetikusan lezárt motorral működő Umbra búvárszivattyúk csodákra képesek, amelyet biztosan ön is meg fog tapasztalni – amennyiben, alapos megfontolás után, mellettük döntött, illetve úgy gondolja, hogy ki tudja használni eme csoda-masinák bámulatos teljesítményét.

vissza