A szennyvízszivattyúzás alapjai – korlátok és lehetőségek

2019.03.27.

Ha a szennyvízszivattyúk mesélni tudnának, bizonyára sok érdekes történettel tudnának szolgálni arról, hogy mennyire komplex tartalommal kell megbirkózniuk.

Hiszen a szennyvíz elnevezés eufemizmus. Amikor ugyanis „szennyvízről” beszélünk, hajlamosak vagyunk ilyenkor udvariasan eltekinteni azoktól a korántsem folyadék halmazállapotú tartalmaktól, amelyek általában a mellékhelyiséghez tartozó csatornába kerülnek.

Mi több, nemcsak arra érdemes gondolni, hogy maga a szerves melléktermék mennyire változatos halmazállapotokban fordulhat elő, hanem arra is, hogy egy átlagos háztartásban mennyi minden kerül még ezeken kívül a csatornába. Hiszen egyrészt ott vannak a higiénia fenntartásával kapcsolatos papírhulladékok, intim higiéniai termékek, másrészt társasházban sokan öntik akár az élelmiszer-maradékot vagy egyéb hulladékot is a mellékhelyiségbe.

Egyértelmű tehát, hogy a szennyvíz megfelelő elvezetéséhez nem megfelelő egy átlagos tudású szivattyú. Ide speciális szennyvízszivattyúra van szükség, amely könnyedén elbánik a csatorna változatos halmazállapotú tartalmaival. Darálnia, darabolnia és természetesen szennyvizet szivattyúznia is tudnia kell. A szennyvízszivattyúzás tehát nagyon kényes téma, amelyet csakis profi szennyvízszivattyúra érdemes bízni. A kombinált Umbra szennyvízszivattyúk évtizedek óta megbízható minőséget képviselnek, nem hagyják a szennyvízben úszni a háztartásokat.

Az Umbra kombinált szennyvízszivattyú alkalmas emésztőgödrök, aknák, pincék, gödrök kiürítésére is, hiszen ezekben az esetekben még inkább szükség van a komplex tudására, amit az aprítókések használata jelent. Ezek a különleges szennyvízszivattyúk tehát lehetővé teszik, hogy olyan helyeken is megoldott legyen a biztonságos, higiénikus szennyvízszállítás, ahol az egyébként nehézségekbe, korlátokba ütközne. Egy kombinált szennyvízszivattyúval tehát nem igazán lehet melléfogni.

Ha pedig kérdése lenne azzal kapcsolatosan, hogy melyik szennyvízszivattyú illeszkedne tökéletesen a háztartásába vagy az ipari létesítményébe, kérjen ingyenes tanácsadást a szivattyuwebaruhaz.hu szakértőitől akár telefonon, e-mailben vagy az oldalon erre a célra fenntartott online chat-en is!

vissza