Umbra szivattyú, szivattyúk - umbraszivattyu.hu - VL Szivattyújavító Bt.

A házi vízellátó rendszer lelke: Umbra ásottkút szivattyú

2020.08.14.

Ha olyan helyen lakunk, ahol nincs vezetékes víz, például egy tanyán, vagy, mint köztudott, a régi típusú nyaralók többségéhez sincs elvezetve a közüzemi vízhálózat, akkor nagy segítségünkre lehet egy házi vízellátó rendszer. Hiszen az éltető vízre mindenhol szükség van.

Miből áll egy házi vízellátó rendszer?

Minden házi vízmű három fő egységből épül fel: hidrofor tartály, szivattyú és a nyomáskapcsoló. A hidrofor tartály tárolja a folyadékot, házi vízmű esetén az ivóvizet. A szivattyú feladata a víz szállítása. A nyomáskapcsoló pedig a szivattyú megfelelő működését irányítja.

Mitől működik a rendszer?

Régen a házaknál ásott kútból nyerték a vizet, mert nem volt vezetékes vízhálózat. Az ásottkút viszont manapság újra teret hódít, bár nem feltétlenül az ivóvíz kinyerésére. Sokan az öntözés miatt döntenek mellette, mert gazdaságosabban meg tudják oldani így a locsolást, főleg ha még egy ásottkút szivattyút is telepítenek a kútba. Ezen kívül alkalmazható még medencékből, tavakból, ciszternából történő víznyerésre, „vízlefejtésre” is.

De az ásottkút szivattyú a házi vízmű üzemeltetéséhez is gazdaságos és hatékony megoldás. A házi vízellátó rendszer lelke lehet például egy Umbra ásottkút szivattyú, amely minőségi korrózió- és rozsdamentes anyagokból készül, hogy hosszú élettartamú társa legyen háztartásunk többi berendezésének, és hogy semmi se szennyezze be a kútból nyert kristálytiszta vizet. Ugyanis az ásottkút szivattyúk kizárólag tiszta víz szivattyúzására lettek kifejlesztve.

Folyamatos és biztonságos vízellátás a nyomáskapcsoló irányításával

A házi vízmű hagyományos és digitális nyomáskapcsolóval felszerelt szivattyúval is üzemelhet.
A hagyományos nyomáskapcsoló segítségével automatizálható a szivattyú működése, így az csak akkor fog bekapcsolni, ha a rendszerben nyomáscsökkenés jön létre. Lehetőség van saját igényeinkre szabni a beállításokat.
A digitális nyomáskapcsoló fokozza az előnyöket, és főleg a biztonságot, mert az automatizáláson felül egyéb funkciókat is ellát, mint például a szárazon futás elleni védelmet, vagy az automatikus újraindítást. A biztonságos üzemelést párás helyen is üzembiztosan hozza.
Döntsön jól, és támogassa meg házi vízmű rendszerét egy hasznos ásottkút szivattyúval. Válogasson kínálatunkból könnyedén, online!

vissza