Umbra szivattyú, szivattyúk - umbraszivattyu.hu - VL Szivattyújavító Bt.

5 érv az ásottkút szivattyúk mellett

2020.02.12.

Ásott kútja van? Biztos nem vödörrel akarja felhúzni belőle a vizet. Akkor szüksége lehet egy ásottkút szivattyúra. Mutatjuk is, hogy miért!

Miért vásároljunk ásottkút szivattyút?

1. Ha a kertünkben lévő ásott kútból szeretnénk vizet kinyerni, akkor a legegyszerűbb módja az, hogy telepítünk bele egy szivattyút. A legjobb választás erre egy ásottkút szivattyú, mert ezt a típusú szivattyút pont erre a célra tervezték. Az ásott kutak szélesebbek átmérőben, mint a fúrt kutak. Régen nem is volt csak ásott kút. A csőrendszerek elterjedésével mára már, ha valaki kutat szeretne a kertjébe, csak kis átmérőjű kutat, inkább csak csőszerű kutat fúrat. De még sok helyen megtalálhatóak az ásott kutak. Így szükség van az ásottkút szivattyúkra is.

2. Az ásottkút szivattyú azonban, nemcsak kutakhoz alkalmazható. Ha a medencéjéhez, vagy nagyobb tartályához van szüksége szivattyúra, az ásottkút szivattyú ott is megállja a helyét. Ha hidrofor tartállyal kombinálja, akkor pedig a vízellátó berendezését vagy öntözőrendszerét is ki tudja szolgálni a megfelelő mennyiségű vízzel. Az ásottkút szivattyú minden olyan helyen bevethető, ahol nagy nyomás mellett nagy mennyiségű vízszállítás szükséges.

3. Az Umbra ásottkút szivattyúk hosszú távra tervezett készülékek, ezért korrózió- és rozsdaálló anyagokból készülnek. A motorház, a tengely, a szűrők és a csavarok rozsdamentes acélból gyártott alkatrészek, míg a tömítést a szénből és kerámiából készült csúszógyűrűk oldják meg.

4. Ha Umbra ásottkút szivattyút választ, akkor megbízható minőséget és működést kap. A motorba beépített hővédelem és kondenzátor növeli a biztonságos működést, valamint így lehetővé válik a szivattyú rövid idejű üzemeltetése olyan esetben is, amikor az nem merül bele teljesen a vízbe.

5. Az Umbra ásottkút szivattyú többfokozatú, és úszókapcsolós változatban is kapható. Az ásott kút általában nagy mennyiségű vizet tárol. A kinyerni kívánt vízmennyiségtől, valamint a víznyerő szint magasságától függően választhat az Umbra Acuetec és az Umbra Acuabig ásottkút szivattyú közül.

vissza